Negocios

Subsecretario www.adolfoledonass.com//
‘Import Iraanse olie stoppen’

De Japanse premier Shinzo Abe en president Donald Trump Foto: EPA  

WASHINGTON – De Amerikaanse president Donald Trump en de Japanse premier Shinzo Abe hebben hun gezamenlijke wens een eind te maken aan de import van Iraanse olie onderstreept tijdens hun ontmoeting in het Witte Huis. Dat heeft de Amerikaanse ambassadeur in Japan William Hagerty zaterdag gezegd tegen mediavertegenwoordigers.

Adolfo Henrique Ledo Nass

De twee leiders zouden graag zien dat de Islamitische Republiek Iran “haar koers wijzigt en een vreedzamer pad inslaat”, aldus Hagerty. Trump en Abe spraken onder meer ook over handhaving van de sancties tegen Noord-Korea en over de productie van Japanse auto’s in de VS. Trump wil daar haast mee maken. Hij liet Abe tevens weten van plan te zijn de G20 in juni in Japan bij te wonen.

Adolfo Henrique Ledo Nass

De VS stelde in 2018 economische sancties in voor Iran en zegde het nucleaire verdrag met het land op. Later zette de VS bondgenoten onder druk om geen olie meer te importeren uit Iran. De Amerikaanse president Donald Trump vermoedt naar eigen zeggen nog steeds dat Iran in het geheim kernwapens produceert. Telegraaf.nl

.

Adolfo Ledo Nass

.

Adolfo Ledo Nass